Charlotte de Beus (1997, Rotterdam) groeide op in Dordrecht. Vervolgens studeerde zij moderne literatuur aan de Universiteit Leiden, media- en podiumkunsten aan de Universiteit Gent en Kunstwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij schrijft poëtische fictie en academische non-fictie. Haar werk verscheen onder meer bij De Optimist, Op ruwe planken en Hard//hoofd. 

In 2019 liep zij hersenletsel op. Zij raakte kwijt wat haar het allerliefst is: lezen, schrijven, praten, het vermogen om met woorden een nieuwe wereld te maken. Als gevolg staan in haar werk thema's als ziekte, isolatie en lichamelijkheid centraal.

Maar het liefst schrijft Charlotte over datgene wat doorgaat bij stilstand: de gesprekken in stille nachten, de seizoenen in verstilde landschappen, de bewegingen in lichamen die gedwongen zijn stilgevallen. Voor haar eigen portie beweging en stilstand werkt zij op het moment als postbode in een uitgestrekt boerendorp dat zich eeuwen geleden aan de tijd lijkt te hebben onttrokken. De poëtische foto’s die dit oplevert zijn te zien op Instagram: @dedorpspostbode.

Daarnaast is Charlotte onderdeel van het jonge kunstenaarscollectief ROEM in Leiden en van de Poetry Circle in Den Haag. Hier ontwikkelt zij zich als schrijver, beeldend maker en podiumkunstenaar. 

 

Voor voordrachten, lezingen en workshops kunt u mailen naar: info@charlottedebeus.nl.
Uitbetaling via CJP-budget is mogelijk.